Hundträning förstärker banden

Hundar är ett flockdjur. Avlägsna släktingar till vargen. Det innebär att det behöver en ledare att följa. Den ledaren är du. Det är därför viktigt att lägga ner tid och energi på hundträning. Det finns flera kurser som är väldigt givande för alla hussar, mattar och jyckar därute. Framförallt de som skaffat hund för första gången kan det vara en god idé att vända sig till någon som har en stor erfarenhet av hundträning. Oavsett hur rutinerad hundägaren är finns det alltid en kurs att anmäla sig till för att förstärka bandet mellan människa och hund.
Hundträning är för allas bästa

Hundträning – ett rikt utbud att välja bland

När det gäller hundträning finns det ett enormt utbud att välja bland. Lydnadskursen och agility är kanske det mest vanliga. Agility som hundträning innebär ett nära samarbetet mellan hund och människa. Det är en hinderbana av olika svårighetsgrad som ska klaras av under tidspress. Att just denna typ har av hundträning blivit populär beror såklart på dess lekande form. Hundarna älskar att få springa och arbeta. Som ”ledare” är det du som måste visa hunden hur den ska ta sig igenom de olika hindren. Det finns fortsättningskurser och kurser för nybörjare. Det spelar ingen roll vilken hundras som anmäls.

Det finns även andra typer av hundträning som fokuserar mer på välmående och inte bara på lek och arbete. Hundmassage har många fördelar. Framförallt mår hunden bra och drar fördel av alla de positiva egenskaperna massage medför, men du som ägare kan även lättare upptäcka om något inte står rätt till. Cystor, småsår och knölar är svåra att upptäcka under pälsen men massagen lär dig känna din hund. Det finns hundträning i hundens alla faser, många börjar såklart med valpträning men det går även att lära gamla hundar att sitta. Träning får hunden och alla i dess omgivning att må bra samtidigt som du lär dig tyda hundens signaler.